Domokos László is részt vett az Országgyűlés alakuló ülésén

Domokos László is részt vett az Országgyűlés alakuló ülésén
Domokos László is részt vett az új Országgyűlés alakuló ülésén. A képviselők kedden késő délelőtt tették le esküjüket – ezzel hivatalosan is megalakult az új parlament, és megszűnt a 2014-ben megválasztott kormány megbízatása. A képviselők a történelmi zászlók előtt tettek esküt.
Az ülés elején Áder János államfő köszöntötte az országgyűlési képviselőket és a 12 nemzetiségi szószólót, valamint bejelentette a megbízólevelek átvételét. A jelenlévők ezután közösen elénekelték a Himnuszt.
 
Az újonnan megalakult, 199 fős Országgyűlésben a Fidesz-KDNP 133, a Jobbik 26, az MSZP-Párbeszéd 20, a Demokratikus Koalíció 9, az LMP 8, az Együtt 1 mandátumot szerzett, további 1 képviselő függetlenként dolgozik, és ugyancsak 1 képviselője van a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának.
 
A nap folyamán létrejöttek a parlamenti frakciók. A korjegyző felolvasta minden frakció nevét, létszámát, továbbá a frakcióvezető nevét. A képviselők délután megválasztották a házelnököt, Kövér Lászlót, aki az egyetlen jelölt volt. Megválasztása után letette az esküt. „Kiszámítható vagyok és maradok azon meggyőződésemben, hogy Magyarország felemelkedésének egyetlen útja a szuverén magyar népakaratban gyökerező parlamentáris demokrácia keretei között vezet, hogy hazánkban a politikai hatalom egyetlen legitim forrása a magyar választópolgárok közössége” - mondta a házelnök.