Domokos László

Domokos László ismertette az informatika szerepét az ÁSZ működésében

2017-05-24 16:11
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke részt vett a Számvevőszékek Nemzetközi Szervezetének (INTOSAI) IT munkacsoportja ülésén, valamint az azt követő szemináriumon bemutatta az informatikai támogatás szerepét az ÁSZ működésében. Az„Ellenőrzési képességet biztosító ellenőrzési rendszerek: kihívások, lehetőségek, megoldások” című szemináriumon a résztvevő számvevőszékek az audit irányítási rendszerek tapasztalatait és továbbfejlesztési lehetőségeit mutatták be.

A Számvevőszékek Nemzetközi Szervezete (INTOSAI) IT Munkacsoportjának ülésén részt vett az Állami Számvevőszék delegációja Domokos László elnök vezetésével. A rendezvényen a résztvevők megvitatták tapasztalataikat többek között az informatikai ellenőrzések, az ellenőrzések IT támogatása, az adatelemzés, valamint az audit irányítási rendszerek témájában. Az ülést követően szemináriumra került sor „Ellenőrzési képességet biztosító ellenőrzési rendszerek: kihívások, lehetőségek, megoldások” címmel, amelyen Domokos László ismertette az integritás felmérésben alkalmazott informatikai megoldásokkal kapcsolatos tapasztalatokat.

 

Domokos László ismertette az informatika szerepét az ÁSZ működésébenAz ÁSZ elnöke előadásában bemutatta az informatika átfogó szerepét az Állami Számvevőszék tevékenységében és az informatikai témájú ellenőrzésekkel kapcsolatos megközelítést. Kiemelte, hogy az informatikai megoldásokat eredményesen alkalmazza az ÁSZ elsősorban a szervezeti működés és az ellenőrzések támogatása, valamint az informatikai irányítás és biztonság területén. Az ellenőrzések minden főbb fázisában jelentős szerepet kap az informatikai támogatás, ennek révén a számvevők kevesebb időt töltenek helyszínen az ellenőrzés során. Domokos László kiemelte, tágabb értelemben az informatika – mivel az ÁSZ működésének valamennyi aspektusában jelen van – lehetővé teszi az Állami Számvevőszék kapacitásainak növelését.


Az Állami Számvevőszék delegációja az informatika jelentős szerepét a közszféra korrupciós kockázatainak felmérésére irányuló Integritás Projekten keresztül szemléltette.