Domokos László

Domokos László, mint a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesületének elnöke

2016-07-19 11:20
Hagyományosan, az Állami Számvevők elnöke a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesületének elnöke is. A cél egy olyan társadalmi felelősség vállalás az ellenőrző szervek részéről, amely elősegíti a hatékony és korszerű ellenőrzési módszertanok megismerését a tapasztalatok megosztása által.
Az egyesület több mint húsz éves fennállása alatt lehetőséget teremtett továbbtanulási tapasztalat cserére, azon ellenőröknek, akik más pénzügyi felügyeletet ellátó szervezet tagjai. Egy-egy alkalommal gyakorlati úton fontos informatikai és módszertani kérdéseket tekintenek át, illetve sorra veszik az előttük álló új kihívásokat, valamintátbeszélik, hogy az ellenőrzési módszertanok mennyiben elavultak és változtatásra érettek. Az igény nem csak presztízsnövelésből adódik, hanem a hatékony működés érdekében is.
 
 
 
„Az egyesület konkrétumokkal tud hozzájárulni, hogy egy korszerű, hatékony állami működést támogassanak az ellenőrök.”
 
 
„A Számvevőszék elnökeként próbálom ezt az igényt összefogni, így az Országgyűlés felé is készülünk egy olyan összefoglaló tájékoztatást készíteni, amelyben áttekintjük, hogy a magyar jogszabályi környezet és előírások mennyire segítik ezt a korszerűsítést, megújulást. Közös társadalmi érdek, hogy az ellenőrök annyit ellenőrizzenek, amennyit kell, de azt hatékonyan tegyék” – mondta Domokos László az interjúban.