Domokos László

Domokos László mutatta be a Köz-Gazdaság legújabb számát

2017-10-12 12:13
Az Integritás és versenyképesség című konferencia keretében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke mutatta be a Köz-Gazdaság című folyóirat legújabb, integritásról és azon belül az állam szerepéről szóló számát. „A korrupció elleni védekezés eszközeit rendszerszinten kell működtetni úgy, hogy senki se kerüljön olyan szituációba, amikor egyáltalán felmerülhet a visszaélés lehetősége” – mutatott rá beszédében az ÁSZ elnöke.
Az Állami Számvevőszék székházában rendezett, Integritás és versenyképesség című konferencia első előadójaként, Domokos László mutatta be az érdeklődőknek a Budapesti Corvinus Egyetem által kiadott, Köz-Gazdaság című tudományos folyóirat legújabb számát. Mint mondta: A korrupció elleni küzdelem során a prevenció a legfontosabb eszköz, azaz úgy kell felépíteni az államigazgatást, hogy az kizárja a korrupcióra lehetőséget adó szituációkat. A korrupció kiszorítása érdekében nézőpontváltásra van szükség, melyet az Állami Számvevőszék immáron tízedik éve proaktív gondolkodásmóddal és edukációs, tudásmegosztó kezdeményezésekkel segít.
 
Domokos László mutatta be a Köz-Gazdaság legújabb számát
 
„Ma már képesek vagyunk arra, hogy mérjük a korrupciót, és az ennek felszámolásában elért eredményeket” – hangsúlyozta az ÁSZ-elnök. Hozzátette: A tavalyi év volt az, amikor eljutottunk odáig, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek során mintegy 80 százalékban integritás kockázatokat tudunk ellenőrizni. Mára nem csak az integritás fogalma terjedt el a közszférában, hanem az ellenőrizhetőség feltételrendszere is.”
 
Domokos László mutatta be a Köz-Gazdaság legújabb számát
 
Az ÁSZ elnökének nyitóelőadását követően Németh Erzsébet, az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője és a kiadvány társszerkesztője röviden bemutatta a kötetben szereplő tanulmányokat, majd kerekasztal-beszélgetésre került sor, melynek során Trautmann László, a folyóirat felelős szerkesztője, Králik Gábor László a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója, Gárdos Csaba, a Magyar Államkincstár költségvetési felügyeleti igazgatója és Pulay Gyula, az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője cserélték ki gondolataikat az integritás témakörében. A kerekasztal-beszélgetésről a Pénzügyi Szemle Online felületén, ide kattintva olvashatnak részletes összefoglalót.