Domokos László

Domokos László részt vett a Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen

2017-08-11 12:40
Az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett a lakiteleki Népfőiskola alapítvány és a Nemzeti Fórum szervezésében megvalósuló Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen. Domokos László megtekintette az Őrvidék Kollégiumról szóló dokumentumfilm vetítését, majd részt vett a vezető kormánytisztviselőket és országos intézmények vezető munkatársait megszólaltató, nemzetpolitikai fórumon.  
A csütörtökig tartó rendezvény megnyitóján Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskolai Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az elmúlt három évben tizennyolc értékfeltáró kollégium működésének feltételeit teremtették meg.
 
Szervezésükben Kárpátalján, Erdélyben, a csángók között, a Délvidéken, a Felvidéken, az Őrvidéken és a Muravidéken is végeztek kutatásokat. Az értékfeltárás idén is folytatódott, és már nemcsak a határon túli tájegységek értékeit mérték fel, hanem az anyaország területein is végeztek kutatásokat.
 
A rendezvény egyik fő célja volt, hogy a résztvevők a háromnap alatt összefoglalják, mi a feladata a nemzet érdekeiért dolgozó nemzetpolitikának, mely nyilvánvalóan területenként változik, de felfedezhető sok közös vonás is.
 
A nemzetpolitikai szabadegyetemet a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, valamint a Nemzeti Fórum szervezte. A rendezvény fórumainak vendége volt Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke mellett Grezsa István kormánybiztos, Fülöp Attila helyettes államtitkár, Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Závogyán Magdolna helyettes államtitkár, V. Németh Zsolt államtitkár, Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója, Kásler Miklós egyetemi tanár és Szesztay Ádám, volt kassai főkonzul.