Domokos László

Domokos László részt vett a "Kúria épület projekt" együttműködési szándéknyilatkozatának aláírásán

2017-09-13 12:18
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke részt vett az Országos Bírósági Hivatal, a Kúria és a Legfőbb Ügyészség "Kúria épület projekt"-re vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozatának aláírásán. A projekt célja az Igazságügyi Palota rekonstruk­ciója, melynek végeztével a Kúria ismét beköltözhet majd az épületbe.
A vonatkozó kormányhatározat szerint a Kossuth tér megújítása keretében kerül sor a jelenleg a Néprajzi Múzeumnak otthont adó Igazságügyi Palota rekonstruk­ciójára, amelynek keretében az épületet alkalmassá teszik arra, hogy a jövőben a Kúria működjön benne. Az előreláthatólag nagyjából két évig tartó kivitelezési munkák megkezdésének alapfeltétele, hogy az Igazságügyi Palota jelenlegi használói kiköltözzenek az épületből.
 
Az Igazságügyi palota az V. kerületi Kossuth Lajos tér meghatározó épülete. A palota az 1896-os millennium keretein belül 1893 és 1896 között eklektikus stílusban épült, Hauszmann Alajos tervei alapján. A Magyar Királyi Kúria számára emelt épület 1949-ig szolgált annak székhelyéül, jelenleg nagyobb részét a Néprajzi Múzeum, kisebb részét pedig a Politikatörténeti Intézet foglalja el.