Domokos László

Domokos László részt vett az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezetének ülésén

2018-04-20 15:22

Az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) 2018. április 18-20. között nemzetközi szemináriumot rendezett a kiber- és információbiztonsággal összefüggő ellenőrzések témakörében. Az Állami Számvevőszéket képviselő delegációt Domokos László elnök vezeti, aki az esemény zárómomentumaként meghívta a jelenlévő intézmények képviselőit a soron következő EURORAI rendezvényre, amelyet az ÁSZ 2018. októberében az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése témában szervez.

Az 1992-ben megalakult, a közszférát ellenőrző és regionális szinten működő intézmények együttműködési rendszere Európában, az EURORAI évente két alkalommal szemináriumot tart, valamely érdeklődésre számot tartó aktuális témában. Az Állami Számvevőszék 2001. óta társult tagja a szervezetnek és képviselteti magát az EURORAI rendezvényeken annak érdekében, hogy megoszthassa ellenőrzési tapasztalatait, illetve megismerje az európai jó gyakorlatokat regionális szinten.
 
A kiber- és információbiztonság, mint témaválasztás azzal indokolható, hogy az elmúlt években a kiberfenyegetések száma nagymértékben megnövekedett. E fenyegetések arra irányulnak, hogy veszélyeztessék és károsítsák demokráciánk központi alapjait, a nemzetbiztonsági, infrastrukturális, valamint pénzügyi rendszereket.