Domokos László részt vett az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezetének ülésén

Domokos László részt vett az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezetének ülésén

Az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) 2018. április 18-20. között nemzetközi szemináriumot rendezett a kiber- és információbiztonsággal összefüggő ellenőrzések témakörében. Az Állami Számvevőszéket képviselő delegációt Domokos László elnök vezeti, aki az esemény zárómomentumaként meghívta a jelenlévő intézmények képviselőit a soron következő EURORAI rendezvényre, amelyet az ÁSZ 2018. októberében az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése témában szervez.

Az 1992-ben megalakult, a közszférát ellenőrző és regionális szinten működő intézmények együttműködési rendszere Európában, az EURORAI évente két alkalommal szemináriumot tart, valamely érdeklődésre számot tartó aktuális témában. Az Állami Számvevőszék 2001. óta társult tagja a szervezetnek és képviselteti magát az EURORAI rendezvényeken annak érdekében, hogy megoszthassa ellenőrzési tapasztalatait, illetve megismerje az európai jó gyakorlatokat regionális szinten.
 
A kiber- és információbiztonság, mint témaválasztás azzal indokolható, hogy az elmúlt években a kiberfenyegetések száma nagymértékben megnövekedett. E fenyegetések arra irányulnak, hogy veszélyeztessék és károsítsák demokráciánk központi alapjait, a nemzetbiztonsági, infrastrukturális, valamint pénzügyi rendszereket.