Domokos László

Domokos: meg kell szoknunk, hogy pénzügyileg függetlenek vagyunk

2016-07-21 09:25
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a pénzügyi tudatosság fontosságáról nyilatkozott. „A pénzzel való bánás megtanulása egy olyan közös érdek, amelynek nagyon komoly tanuláságai vannak: sokan megszenvedik ennek a képességnek az esetleges hiányát.”
„Családapaként és a Számvevőszék elnökeként is úgy látom, hogy közös érdek a pénzügyi tudatosságra való nevelés a gyermekek körében”. Felmérés készült, hogy az adott korosztályok mennyi segítséget kapnak a pénzzel való bánás megtanulásához. A középiskolai korosztály még kap némi figyelmet ez ügyben, de a 18 év fölöttiek a maguk kárán tanulják meg a pénz kezelésének módját. „Ennek megtanulása közügy és magánügy is egyben, de ennek összehangolása, közös fellépése, szakmai környezetének megteremtése, például tananyag készítése, több partner keresését jelenti, anélkül nem lesz eredmény.”


 
„Fontos, hogy ez a képesség tudatos, átgondolt és felelős legyen”


„A pénz szükséges, de nem elégséges feltétele a sikeres életnek, de fontos, hogy azzal az elégségessel jól bánjunk. Fontos, hogy az ember felelős gazdája legyen a pénznek és ezt sikerként élje meg. Az ÁSZ elnökeként fontosnak tartom, hogy az általunk kibocsátott jelentéseket is megértsék az emberek, hiszen az ő adóforintjaik felhasználásáról számolunk be” – nyilatkozta Domokos.