Domokos László

Évértékelés a Honvédelmi Minisztériumban

2017-02-14 14:02
Áder János köztársasági elnök és Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett a Honvédelmi Minisztérium február 14-ei éves értékelő és feladatszabó értekezletén. A hagyományosnak tekinthető év eleji értekezleten Simicskó István honvédelmi miniszter jelölte ki a honvédség számára az idei év legfontosabb feladatait.  
„Az a cél, hogy 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon a Magyar Honvédség” – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén. Simicskó István kiemelte: a magyar gazdaság erősödésének köszönhetően a honvédség fejlesztésére olyan lehetőség van, amilyen 25 éve nem volt.
 
Hozzátette, az elmúlt negyedszázad legátfogóbb haderőfejlesztési programját indítják el, amely révén a jelen és jövő biztonsági kihívásaira megfelelő válaszokat adó honvédséget építenek fel.
 
A Zrínyi 2026 nevet viselő fejlesztési program kiemelt része a repülő és helikopterképesség modernizációja. Emellett a honvédelmi programban mindenki számára lehetővé teszik, hogy aki akar részt vehessen a haza védelmében. Ez hangsúlyosan érinti az önkéntes tartalékos rendszer megújítását. Céljuk, hogy mind a 197 járásban legyenek önkéntes tartalékos egységek – fejtette ki a miniszter.