Domokos László

Gajzágó Salamon-díjakat adományozott az ÁSZ elnöke

2016-07-05 12:46
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2016. június 30-án a Közszolgálati Tisztviselők Napja, illetve az új számvevőszéki törvény hatályba lépésének évfordulója alkalmából átadta a Gajzágó Salamon-díjakat. Az elismerésben azon számvevők részesülhetnek, akik magas szakmai színvonalú munkájukkal és példamutató elkötelezettségükkel hozzájárulnak a közpénzügyi ellenőrzés fejlesztéséhez, valamint az ÁSZ értékőrző megújításához. 2016-ban az ÁSZ tizenegy munkatársa vehette át a Gajzágó Salamon-díjat, valamint az idei évben először további három munkatárs elnöki dicséretben részesült.
Az Állami Számvevőszék által 2000-ben alapított, a kiemelkedő munkateljesítmény és a szakmai eredmények elismerését díjazó kitüntetést hagyományosan a Közszolgálati Tisztviselők Napja – az idei évben egyúttal az új számvevőszéki törvény hatályba lépésének évfordulója - alkalmából adományozza az ÁSZ elnöke az arra érdemes munkatársak számára. Domokos László köszöntőjében kiemelte, hogy az idei díjazottak körében olyan munkatársakat köszönthetünk, akik egyrészről kiemelkedő szerepet töltöttek be a szervezet – az új számvevőszéki törvény által is meghatározott – megújulásában, az innovatív és dinamikus működés megalapozásában, másfelől nap, mint nap hozzájárulnak az így kialakított rendszer stabil és kiszámítható működtetéséhez.
 
 
Gajzágó Salamon-díjakat adományozott az ÁSZ elnöke

Az idei évben tizenegy munkatársunk részesült e rangos elismerésben, akik szakmai tudásukkal, innovatív gondolataikkal és elkötelezettségükkel hozzájárultak az intézményünk értékőrző megújításához és a stratégia célok megvalósításához – emelte ki Domokos László. A közös alapértékek, valamint az innovációra való törekvés azonban nemcsak a köztisztviselőként, számvevőként dolgozó kollégák számára követendő, hanem a munkatörvénykönyve hatálya alatt foglalkoztatott munkatársak számára is. Ezért az idei évtől kezdődően a munkatörvénykönyve hatálya alatt dolgozó három munkatárs munkájának elnöki dicséret formájában történő elismerése is sor kerül – tette hozzá az elnök.
 

Domokos László a díjak átadását követően kifejezte azon reményét, miszerint a díjazottak továbbra is aktív szerepet vállalnak az ÁSZ alapértékeinek elmélyítésében, az intézmény közösségének építésében, mentorként pedig támogatást biztosítanak munkatársaik szakmai fejlődéséhez is.