Domokos László

Közös kiadványt írt alá Domokos László a horvát és a macedón számvevőszék elnökeivel

2016-03-01 13:37
A turizmusfejlesztés párhuzamos ellenőrzéséről szóló közös kiadványt írt alá Ivan Klesic, horvát számvevőszéki elnök, Tanja Tanevska, macedón számvevőszéki elnök, valamint Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke hétfőn, az ÁSZ székházában. A három számvevőszék még 2015-ben kötött megállapodást a turizmusfejlesztési intézkedések közös szempontrendszer szerinti ellenőrzéséről. A koordinált ellenőrzések célja a tapasztalatok, a jó gyakorlatok, valamint a következtetések és javaslatok cseréjének biztosítása.
 
A koordinált ellenőrzés lefolytatására vonatkozó megállapodást a Horvát Köztársaság Számvevőszéke és a Macedón Köztársaság Számvevőszéke 2015 februárjában írták alá, az Állami Számvevőszék 2015 novemberében csatlakozott az együttműködéshez.
 
A résztvevő számvevőszékek meghatározták a vizsgálandó területek ellenőrzési keretrendszerét, és öt vizsgálandó területet, valamint kapcsolódó ellenőrzési kérdéseket jelöltek ki. A közösen kialakított ellenőrzési szempontok szerint folytatta le mindhárom számvevőszék az ellenőrzést. Az ÁSZ februárban hozta nyilvánosságra a turizmusfejlesztési intézkedések ellenőrzéséről szóló jelentését, melynek megállapításairól ide kattintva tudhat meg többet.
 
Közös kiadmányt írt alá Domokos László a horvát és a macedón számvevőszék elnökeivel
 
A résztvevő három számvevőszék együttműködésük keretében megosztotta egymással a teljes ellenőrzési programot, valamint elkészítette a nemzeti jelentések összefoglalóit. A közös kiadványba a következtetéseket és javaslatokat a számvevőszékek választották ki, a hétfőn aláírásra került közös jelentés a nemzeti jelentések összefoglalóin alapul.
 
Közös kiadmányt írt alá Domokos László a horvát és a macedón számvevőszék elnökeivel
 
A közös kiadmányba foglalt, valamint a nemzeti ellenőrzésekben megtett javaslatok várhatóan megfelelő ágazati politikák és intézkedések meghozatalát eredményezik. A turizmusfejlesztésben illetékes testületek megfelelő mérési eredményeket tudnak majd felmutatni, és növelni tudják az együttműködést az illetékes hivatalok között - mutatott rá Domokos László a találkozó alkalmával.