Domokos László

Megemlékezés a Dohány Utcai Zsinagógában

2020-01-20 09:26
2020. január 19-én a Budapesti Zsidó Hitközség a budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Dohány Utcai Zsinagógában, amelyen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
A pesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett eseményen megemlékező beszédet mondott Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke, Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete, valamint Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta a  múlttal szembenézve Magyarország összefog azért, hogy semmilyen nemzeti, etnikai vagy vallási közösséghez tartozó ember ne szenvedjen el jogsérelmet. Az alaptörvény a biztosíték arra, hogy az emberi méltóság és az emberi jogok egyenlően illessenek meg mindenkit.

A megemlékezésen közreműködött Fekete László főkántor, a Dohány Utcai Zsinagóga kórusa, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara.