Domokos László

Megemlékezés a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából

2016-05-30 17:02
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke meghívást kapott a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából rendezett megemlékezésre. A megjelentek tiszteletadással egybekötött koszorúzási megemlékezést tartottak a rákoskeresztúri Új köztemetőben a magyar katonahősök emlékművénél, valamint a Hősök terén, a hősök emlékkövénél.

2016. május 29-én tartották a Magyar Hősök Emlékünnepét, emlékezve azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. A Magyar Köztársaság Országgyűlése a magyar nemzet soha el nem múló hálája jeléül, a ma élő és a jövő nemzedékek okulására, a hősök dicsőségére a 2001. évi LXIII. törvény alapján minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánította.

Az ünnepen katonai tiszteletadással egybekötött koszorúzási megemlékezést tartottak a rákoskeresztúri Új köztemetőben a magyar katonahősök emlékművénél, ahol Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is elhelyezte a megemlékezés koszorúját.

Ezt követően a Hősök terén a Hősök emlékkövénél a díszszázad tiszteletadásával folytatódott a megemlékezés. Beszédet mondott Simicskó István honvédelmi miniszter, továbbá az ünnepségen egy második világháborús lövegből négy díszlövést is leadtak.