Domokos László

Megyenap fővédnöke volt Domokos László

2016-09-05 09:34
Hagyomány, érték, közösség – ezen jelszavak mentén rendezte meg szombaton első alkalommal a Megyenapot a megyei önkormányzat Békéscsabán, a Szent István téren. Az eseményen bemutatkoztak Békés megye értékei a hungarikumnak számító csabai és gyulai kolbásztól kezdve egészen a mezőhegyesi Nóniusz lovakig. A rendezvény fővédnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke volt.
Igazi csinnadrattával, dobos és fúvószenekaros, illetve hagyományőrzőkkel színesített felvonulással kezdődött a programok sora Békéscsaba belvárosában, melynek végén még ki is dobolták, hogy bizony a szombati nap a Megyenapé lesz. Jöhettek is a fellépők, akik sorra váltották egymást a színpadon: a délelőtti órákban a nemzetiségek mutatkoztak be, délután pedig Békés megye kulturális értékei kerültek terítékre.
 
Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke köszöntő beszédében kiemelte, sokak összefogásával szervezte meg a megyei önkormányzat első alkalommal a Megyenapot. A Békés megye hívószóra rengeteg ajtó és lehetőség nyílt meg, úgy véli, ez egy olyan identitástudatot jelez, amire lehet építeni a közösség- és a gazdaságfejlesztést. Az építkezés azonban nem működhet hit, egymásban bízó és együttműködő emberek, közösségek nélkül.

 

Megyenap fővédnöke volt Domokos László

 

Békéscsaba főtere mindig is egy találkozási pont volt a Békés megyeiek számára, ahol a portékák gazdát cseréltek – erről beszélt megnyitó beszédében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, a Megyenap fővédnöke. Hangsúlyozta, hogy a rendezvény egy olyan lehetőséget teremt meg, melynek révén a megye 75 települése és azok közösségei találkozhatnak.
 
Domokos László úgy fogalmazott, hogy az élményen és a szórakozáson keresztül ahhoz járul hozzá a Megyenap, hogy Békés megye fejlődhessen, hogy bemutassa értékeit, ennek révén pedig egy közösség összetartson. Kiemelte, hogy a határon túli partnereikről sem szabad megfeledkezni – ezzel utalt arra, hogy Székelyföld volt a Megyenap díszvendége és a székelyföldi értéktár is bemutatkozott.

 

Forrás és fotó: beol.hu

 

Az eseményről több fotót az alábbi hivatkozáson tekinthet meg: Gyula TV.