Domokos László

Mindenkinek az az érdeke, hogy a kórházak törvényesen működjenek

2019-08-06 11:50
Domokos László Népszavának adott interjúja 2019. augusztus 5-én jelent meg. Az Állami Számvevőszék elnöke leszögezte: a gazdálkodásra vonatkozó törvényi előírások betartása alapkövetelmény.
Az ÁSZ elnöke az interjúban rávilágított, hogy a világon mindenhol látszik, hogy az egészségügy területén több pénzre van szükség, mint amennyi mindenkor rendelkezésre áll. A konfliktusok emiatt állandóak, tehát erre nincs igazi végleges megoldás, ezt valahogy kezelni kell.
 
Az Állami Számvevőszék folyamatosan ellenőrzés alatt tartja az egészségügyi ágazatot. Nem a betegellátást, hanem a pénzügyi és vagyongazdálkodási szabályok betartását ellenőrzi. Az utóellenőrzésekből látható, hogy a jogkövető magatartásukon, a korrupció elleni fellépésben, a számviteli rend betartásában, a vagyonnal való elszámolásban érdemben nem javítanak az intézmények.
 
Domokos László kijelentette: rendet kell tenni, és utána újra lehet gondolni a finanszírozást is. Ezt a „rendcsinálást" támogatják az ÁSZ ellenőrzései és javaslatai.
 
 
Fotó: Népszava