Domokos László

Példamutató adófizetőket köszöntöttek Szarvason

2017-01-18 13:10
A város legnagyobb adófizetőit köszöntötték Szarvason 2017. január 17-én. A rendezvényen részt vett Domokos László is, aki 2014 óta a Békés megyei város díszpolgára. Az ÁSZ elnöke köszöntőjében kiemelte: a példás adófizetés egy közösség közös céljainak megvalósításához járul hozzá, a fehérítés pedig minden tisztességes adófizető elemi érdeke.
A rendezvényre a Szarvasi Járási Hivatalban került sor, ahol Szarvas Város 50 példamutató adófizetőjét köszöntötte a képviselőtestület, illetve a rendezvényen megjelentek, közöttük Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke és Szarvas Város díszpolgára, Dankó Béla a térség országgyűlési képviselője, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei képviselői is.
 
Babák Mihály Szarvas Város polgármestere ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt időszakban milyen településfejlesztési beruházásokkal tették a várost élhetőbbé Szarvas kiemelt adófizetői, és reményeit fejezte ki a jövőbeni együttműködéssel kapcsolatban.
 
Példamutató adófizetőket köszöntöttek Szarvason
Fotó: Babák Zoltán
 
Domokos László köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a következő évek kulcsa a fenntartható kifehérítés lesz, vagyis az illegális viszonyok felszámolásáért újabb és újabb intézkedéseket kell meghozni, olyanokat, amelyek növelhetik az adóbevételeket.
 
Az ÁSZ elnöke rávilágított: ez minden becsületesen adózó vállalkozó és állampolgár elemi érdeke, a fehérítés ugyanis hozzájárul az egészséges piaci versenyhez. Az ÁSZ elnöke hozzátette: a fenntartható kifehérítés első lépései már látszanak, lényeges ugyanakkor, hogy az adó- és járulékcsökkentést, illetve a béremelkedést a teljesítmény elvárt növekedésével kell összekötni, ez javítja ugyanis a hatékonyságot.
 
Az ünnepi köszöntőket és beszámolókat követően a képviselőtestület vezetői elismerésüket fejezték ki a példamutató adófizető cégek képviselőinek.