Domokos László

Részt vett Domokos László a 78. Országos Mezőgazdásági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megnyitóján

2017-09-21 13:20
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett 2017. szeptember 20-án a Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum által szervezett 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megnyitó ünnepségén.
A magyar mezőgazdasági kiállítások története egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza. Az 1830-as években már rendszeressé váltak a kibővült kiállítások és vásárok, melyek  elsődleges célja a termelők, kereskedők és fogyasztók közti kapcsolatok bővítése, a kereskedelem fejlesztése, a piaci információk terjesztése volt. Ez a legfontosabb küldetése a vásároknak napjainkban sem változott, inkább csak bővült a modern kor kihívásainak megfelelően.
 
Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár is célként tűzte ki, az agrárium szinte teljes vertikumának egy helyen, összefogottan történő bemutatását. A mezőgazdaság különböző ágainak felvonultatása, a vidék, az agrárium és az élelmiszeripar bemutatkozásának fóruma ez. A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum által szervezett 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megnyitó ünnepségén Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett 2017. szeptember 20-án.