Domokos László

Újabb lépés a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért

2020-01-17 10:00
2020. január 17-én együttműködési megállapodást írt alá Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében.
A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesület (MPGE) Bács-Kiskun megyei szervezete 2020. január 17-én rendezett szakmai eseményt Kecskeméten, melynek keretében Domokos László, az Állami Számvevőszék és az MPGE elnöke együttműködési megállapodást írt alá Kovács Ernővel, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjával. 
Domokos László az együttműködés kapcsán hangsúlyozta: „Tennünk kell annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, azok hasznosítható tudásként jelenjenek meg a mindennapokban."
 
Az Állami Számvevőszék az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését, amelyet az Országgyűlés 2014-ben határozatban is elismert.
 
Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektjének legújabb területe, hogy egy kiterjedt együttműködési hálót alakítson ki a megyei kormányhivatalokkal. Ennek keretében az ÁSZ tájékoztató anyagai és az animációs kisfilmjei a kormányhivatalok ügyféltereiben is elérhetőek lesznek. Mindez hozzájárul a kormányhivatalokban ügyeiket intéző lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítéséhez, a magyar családok pénzügyi biztonságának erősítéséhez.
 
A kecskeméti rendezvényen Domokos László rámutatott: „Szem előtt kell tartanunk, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi kutatások bebizonyították a pénzügyi tudatosság fejlesztésének szükségességét. Nem elégséges csupán az iskolások szemléletformálására hagyatkozni, szükség van a felnőtt korosztály pénzügyekhez kapcsolódó, gazdálkodási tudásának és tudatosságának fejlesztésére is. Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje, illetve a megyei kormányhivatalokkal megszülető együttműködési megállapodások ehhez járulnak hozzá" – hangsúlyozta Domokos László.
 
Az ÁSZ elnöke 2019. október 18-án Miskolcon, november 12-én Debrecenben, november 22-én Salgótarjánban írt alá megállapodást a megyei kormánymegbízottal. Az ÁSZ a következő hónapokban további megyei kormányhivatalokkal indít együttműködést.