Domokos László

A honvédelmi miniszter értékelte az elmúlt négy évet

2022-02-23 12:25
A Honvédelmi Minisztérium éves vezetői értekezletet tartott, amely rendhagyó volt, hiszen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nemcsak a 2021-es év, hanem az elmúlt négy év főbb eseményeit foglalta össze.
Számos változás történt az elmúlt négy esztendőben, melyek közül a honvédelmi miniszter kiemelte: a Magyar Honvédség parancsnoka, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy tavaly nyári kinevezését, a hibrid hadviselési forma és a kibertérben folyó hadműveletekre adott válaszként a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálaton belüli Kibervédelmi Központ, illetve az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ létrehozását, az MH Logisztikai Raktárbázis feltöltésének megkezdését, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium átadását, valamint az MH Egészségügyi Központ egységes szervezeti struktúrájának kialakítását.
 
A miniszter kiemelte, a magyar katonák mindenhol helyt álltak a járványhelyzet kezelésében: a kórházparancsnoki rendszertől a fertőtlenítésen át az oltóbuszok biztonságáig, illetve a biolabor működtetéséig.
 
Dr. Benkő Tibor továbbá megemlítette, hogy az idei év elsődleges feladatának a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végrehajtásának folytatását jelölte meg. Mint mondta, a kormány által biztosított költségvetés minden tekintetben segíti azt, hogy 2024-re a védelmi költségvetés elérje a NATO-kötelezettségként vállalt 2 százalékos GDP-arányt, sőt, az eddigi évek tapasztalatai alapján világosan látszik, hogy a büdzsében jóváhagyott összegen túl a kabinet plusz támogatást is biztosít.
 
Hiszem, hogy a Honvédelmi Minisztérium az előttünk álló időszakban is gondoskodni fog a magyar lakosság biztonságáról. Munkájukhoz sok erőt és kitartást kívánok!