Állami elismerések az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

2022-03-15 00:00
Mindig nagy öröm számomra, ha országunk kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárai méltó elismerésben részesülnek. A Kossuth- és Széchenyi-díjjakkal, a Magyar Érdemrenddel kitüntetettek által elért eredmények nem csupán személyes sikerek, jóval többek annál. A díjazottak kitartó, fáradhatatlan munkája Magyarország értékeinek gyarapításához is hozzájárul.
Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével együtt a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adta át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseket.
 
Mindenki a maga helyén, saját területén - legyen az a művészet, a sport, a tudomány területe - tudása legjavát adva, munkáját a legmagasabb igényesség szem előtt tartásával végezve olyan értékek létrehozását eredményezi, melyekkel nem csak a mai kor embertársai emeléséhez járul hozzá, hanem amiket maradandó értékek lévén a jövő generáció is hasznosítani képes.
 
Végignézve a 2022. március 15-én állami elismerésben részesült polgártársaink sikereit, büszkeséggel tölt el a tudat, hogy Magyarország mennyi kiválósággal rendelkezik.
 
Szívből gratulálok a kitüntetetteknek, további munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánok.