Domokos László

Bathó Ferenc emlékére

2021-10-06 16:17
Mély fájdalommal, őszinte megrendüléssel értesültem arról, hogy hosszú, türelemmel viselt betegség után 2021. szeptember 18-án elhunyt dr. Bathó Ferenc helyettes államtitkár, az Állami Számvevőszék egykori dolgozója, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelőbizottságának tagja, Jászberény díszpolgára és címzetes egyetemi docens.
Bathó Ferenc 1947-ben Jászberényben született, előbb gépészmérnöki majd közgazdász diplomát szerzett. Pályája elején gépészmérnökként dolgozott, majd évtizedeken át közgazdászként meghatározó szerepet vállalt azért, hogy Magyarországnak minden évben megalapozott, kiszámítható és tervezhető költségvetése legyen.
 
2000-től a gödöllői Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottsági tagja és a MOB Gazdasági Bizottsági elnöke volt. Az ő vezényletével rendezték meg többek között az 1984-es Műkorcsolya Európa-bajnokságot és az 1988-as világbajnokságot Budapesten.
 
2012. március 1-jétől az Állami Számvevőszéknél igazgatóhelyettesként dolgozott. Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma először főosztályvezetőként, majd helyettes államtitkárként számíthatott munkájára.
 
Búcsúztatása a római katolikus egyház szertartása szerint 2021. október 4-én zajlott a Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia- templomban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Banai Péter Benő az államháztartásért felelős államtitkár méltatta a munkája iránt határtalan elhivatottsággal élő gazdasági szakembert.
 
Dr. Bathó Ferenc szinte egész életét a köz szolgálatának szentelte. Hatalmas munkabírással, kiváló szakmai felkészültséggel és mindemellett végtelen tisztességgel élt.
 
Emlékét őrizzük!