Domokos László

Megemlékezés Szarvason

2021-07-25 00:00
Immár 24. alkalommal szervezték meg a szarvasi Aratónapot, amely idén is változatos hagyományőrző programokkal várta az érdeklődőket. A programok sora emlékezéssel és koszorúzással kezdődött.
Ebben az esztendőben ünnepli Szarvas Városa újratelepítésének 299. évfordulóját, várossá nyilvánításának pedig az 55. évfordulóját. Hagyomány már, hogy a jeles nap előtt minden évben az alkalomhoz méltó, ünnepélyes programokkal tiszteleg a város, így most is koszorúzással, istentisztelettel, ünnepi beszédekkel, valamint kitüntetések átadásával telt a péntek délután.
 
ujratelepitesi-emlekmu-17195-1-o
 
Báró Harruckern János György szobránál gyülekeztek az ünneplők, akik a koszorúzást követően az Ótemplomhoz vonultak, ahol meghitt hangulatban, egy hálaadó istentiszteletre került sor.  Később Babák Mihály, polgármester, illetve Frankó Anna, Szarvas Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke osztották meg ünnepi gondolataikat a jelenlévőkkel, majd átadásra kerültek a Szarvas Város Önkormányzata által odaítélt díjak és kitüntetések. Az ünnepi program a Letelepedési Emlékkőnél történő koszorúzást követően, a majd háromszáz éves város lakóinak megajándékozásával zárult.