Domokos László

Musical készült Puskás Ferenc életéről

2021-06-22 15:25
Június 19-én részt vettem a Puskás musical bemutatóján, melyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartottak. Felüdülés volt, ahogy ismét emberek között, a szabadban nézhettem meg ezt a színvonalas, ugyanakkor felkavaró darabot.
A Puskás, a musical a legismertebb magyar, Puskás Ferenc – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. Hűen ábrázolta nemzetünk egyik legnagyobb sportolójának életét 1937-1960 között. A zenés darabot Szente Vajk rendezésében 22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész és számos artista közreműködése tette igazán látványossá.
 
Hiába a hosszú kihagyás, a színészek játéka épp oly meggyőző volt, mint a pandémia előtt. A darab technikai háttere is említésre méltó, alaposan meglepett, amikor egyszerre 11 színész repült a levegőben egyszerre. A musicalt ajánlom minden kedves olvasóm számára, ha minőségi, tartalmas kikapcsolódásra vágynak.
 
Nagyszerű látni, hogy ismét felpezsdül az élet, és pont a 2021-es Labdarúgó Európa Bajnokság közben meríthetnek a szurkolók és a játékosok is inspirációt egy ilyen ritka tehetség életéből, mint Puskás Ferenc, a Nemzet Sportolója. Nehéz időszakon vagyunk túl, és most úgy tűnik, van egy lélegzetvételnyi időnk, amelyben ismét arra buzdítom Önöket, hogy mozduljanak ki, és élénkítsék fel szociális életüket.