Domokos László

Magamról

domokos_laszlo Tisztelt Olvasó!

Megtisztelő megbízatásom az Állami Számvevőszék elnökeként 12 év után lezárult. Őszinte meggyőződésem, hogy 2022-re az ÁSZ megőrizve korábbi értékeit meghaladta mindannyiunk elképzeléseit, ezt pedig az elmúlt évek eredményei, innovációi, illetve jelentős szakmai előrelépései is alátámasztják mind hazai mind nemzetközi szinten.

 Továbbra is szívügyemnek tekintem a nemzeti kultúra ápolását, a kulturális értékek megőrzését, amelyek alapjaiban határozzák meg egy nemzet társadalmi   fejlődési lehetőségeit, és amelyek a következő generáció életkörülményeire is döntő befolyással bírnak.

 Legalább ennyire fontos számomra annak elérése, hogy az a fajta pénzügyi tudás, amely kiszámíthatóvá és tervezhetővé teszi mindennapi  életünket minél több helyre, minél több emberhez eljusson, hiszen ez egy olyan érték, amelyre – én azt gondolom – ma mindenki vágyik. A nyugalom, a kiszámíthatóság és a pénzügyi helyzet rendezettsége nagyon fontos alapja a kiegyensúlyozott családi életnek.

Önéletrajzom

1965-ben születtem Békéscsabán. Nős vagyok, egy lányom van.
 
1983-ban érettségiztem a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban.
 
1988-ban okleveles közgazdaként fejeztem be tanulmányaimat Pécsett, a JPTE Közgazdaság-tudományi Karán, majd 1991-ben szakközgazdász diplomát szerzetem a Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem Továbbképző Intézetében.
 
Munkám során mérföldköveim:
 
1990 és 1994 között Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzati Hivatalának gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere voltam. Az 1994. évi önkormányzati választásokon bejutottam Békéscsaba Képviselő-testületébe, ahol a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság elnöke, illetve a Békés Megye Képviselő-testületének frakcióvezetője voltam.

1998 és 2010 között négyszer választottak meg országgyűlési képviselőnek Szarvas és térsége választókörzetben.
 
1998 és 2002 között a Fidesz Országgyűlési frakciójának frakcióvezető-helyettese, a gazdasági kabinet vezetőjeként dolgoztam.
 
1998-2002, illetve 2006-2010 között a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökeként munkálkodtam.
 
1998 és 2010 között az Országgyűlés különböző bizottságaiban - Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, Önkormányzati és rendészeti bizottság, Gazdasági bizottság, Költségvetési és pénzügyi bizottság, Olimpiai albizottság, Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság - láttam el tagként, alelnökként és elnökként feladataimat.
 
2010-2022 között az Állami Számvevőszék elnökeként dolgoztam.
 
2010 és 2022 között a Pénzügyi Szemle folyóirat szerkesztőbizottságának elnöke, 2011-2022-ig a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) elnöke voltam és a Költségvetési Tanács tagjaként dolgoztam. 2011. július 1-ig a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagja voltam.
 
2019 karácsonyán jelent meg „Ellenőrzés - a fenntartható jó kormányzás eszköze” című könyvem, amit ezúton is szíves figyelmébe ajánlok.

Domokos László