Domokos László

IX. EUROSAI-OLACEFS Közös Konferencia 2020

2020-01-20 10:20
Az Állami Számvevőszék szervezi a soron következő (IX) EUROSAI-OLACEFS közös konferenciát, melynek központi témája „A számvevőszéki munka hatásnövelése” lesz. A szakmai esemény 2020. szeptember 9-11. között kerül megrendezésre Budapesten. A közös konferencia szervezésében az ÁSZ együttműködik az EUROSAI és az OLACEFS Főtitkárságával.
 
 
euola_2220
 
A IX. EUROSAI-OLACEFS közös konferencia központi témája „A számvevőszéki munka hatásnövelése” lesz. A téma világszerte aktuális és összhangban van az új integrált fenntartható fejlődési és fejlesztési keretrendszer (az ún. Agenda 2030) irányelveivel, különösen a Fenntartható Fejlesztési Célok 16. (Béke, Igazság és Erős Intézmények) és 17. (Partnerség a Célok Eléréséért) pontjával. A központi téma többek között az alábbi jelentős területeket foglalja magában:

- A Kormánnyal és az ellenőrzöttekkel való kapcsolat;
- A Kongresszussal / Parlamenttel való kapcsolat;
- Az érdekelt felek bevonása;
- A médiával való kapcsolat;
- Az ügyészséggel való kapcsolat; a korrupció megelőzésének és kezelésének területén;
- A legfőbb ellenőrző intézmény által végzett tevékenység hatásának mérése.
 
 
Az Állami Számvevőszék a fentebb felsorolt szempontokat a legfőbb ellenőrző intézmények szemszögéből aktuálisnak tartja, emiatt a számvevőszékek érdemben hozzájárulhatnak a IX. EUROSAI-OLACEFS közös konferencia sikeres megszervezéséhez. Továbbá, a konferencia résztvevői a jó gyakorlatok és tapasztalatok megosztásához kapcsolódó tudásmegosztásból is profitálhatnak.

Az Állami Számvevőszék 2020-ban ünnepli megalakulásának 150. évfordulóját. Ennél fogva a IX EUROSAI-OLACEFS közös konferenciát a 150. éves ünnepi évfordulóval közösen szervezzük meg. A két esemény összekapcsolása remek lehetőséget teremt arra, hogy a közös konferencia nagyra becsült résztvevőit meghívjuk az ÁSZ 150. éves fennállását ünneplő eseményre, amely során az intézmény értékei, tradíciói és története kerül a középpontba.

Az eseménnyel kapcsolatos további részleteket kellő időben hozzuk nyilvánosságra.