Domokos László

Címke: jól irányított állam

Jól irányított állam és annak jó működése nélkül nincs jó életminőség

Hogyan lehet ösztönző az állam? Milyen szinergiák bontakoztak ki az állami és az üzleti szféra között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad az Ösztönző állam – hatékonyabb vállalatok címmel megjelent tanulmánykötet. Az Akadémia Kiadó gondozásában megjelent kötet egyfajta lenyomat az elmúlt egy évtized gazdaságösztönző intézkedéseiről, és bemutatja a kormányzati stratégia államháztartási és piaci oldalról értelmezhető eredmény...
Elolvasom »

Kötet a jól irányított államról

„A jó kormányzás alapja, hogy az állami szervek a közjó előmozdítását szolgálják. Működésüket hassák át azok az értékek, amelyek a köz szolgálatából erednek, úgymint: a szakmai felkészültség, az objektivitás és elfogulatlanság, az erkölcsi feddhetetlenség, valamint a közérdek előtérbe helyezése a magánérdekkel szemben” – írja frissen megjelent könyvében Domokos László.
Elolvasom »

Előadás az EU Tanácsának elnökségi konferenciáján

A román számvevőszék az Európai Unió Tanácsában betöltött soros elnökségéhez kötődő szakmai konferenciát rendezett 2019. május 6-7. között az európai országok számvevőszékeinek vezetői számára. Az Állami Számvevőszéktől Domokos László elnök tartott előadást.
Elolvasom »