Domokos László

Címke: ÁSZ Beszámoló

A kihívások az ÁSZ-t tovább erősítették

A világjárvány ellenére technológiai és módszertani változásokat hajtottunk végre, jelentős mértékben megnöveltük ellenőrzési lefedettségünket, kiszélesítettük elemzési tevékenységünket, illetve megerősítettük támogató szerepünket is. Az Állami Számvevőszék 2021. évi beszámolóját Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az Országházban adtam át.
Elolvasom »

Tanácsadásra helyezi a hangsúlyt az ÁSZ az OGY határozatnak megfelelően

Az a célunk, hogy a sikernek, a fejlődésnek legyen mindenki számára jól érzékelhető mértéke és értéke. A törvény szabta feladatainknak megfelelően és a települések vezetőivel partnerségben mi a jövőben is azért dolgozunk, hogy az önkormányzatok szabályszerűen és eredményesen működjenek, a helyben élők pedig a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat kapjanak. 
Elolvasom »

Az ÁSZ 2018. évi beszámolójának átadása

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2019. május 23-án adta át Dr. Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének az ÁSZ 2018. évi beszámolóját. 2018-ban az ÁSZ 323 jelentést hozott nyilvánosságra, amelyek 806 ellenőrzött szervezetet érintettek. Az ÁSZ több mint kétezer javaslatot tett a közpénzügyek javítása érdekében. Ellenőrzési tapasztalatai alapján az ÁSZ – az előző évhez hasonlóan – a 2018. évi Beszámolójában is fogalmazo...
Elolvasom »