Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

Kiemelt cél a pénzügyi tudatosság fejlesztése

A pénzügyi tudatosság abban segít, hogy minél többet kihozhassunk a pénzünkből. Legyünk tisztában a költségeinkkel, bevételeinkkel, és tervezzük meg pénzügyeinket! Az Állami Számvevőszék társadalmi felelősségvállalása keretében járul hozzá a magyar családok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.
Elolvasom »

A pénzügyi döntésünk befolyásolja anyagi helyzetünket

Felnőttként hozzuk meg, azokat a pénzügyi döntéseket, amelyek sokszor hosszú évekre meghatározzák pénzügyi helyzetünket, ezért felelősen kell gondolkodnunk és mindig csak annyi pénzügyi kockázatot vállaljunk, amennyit képesek vagyunk belátni és kezelni.
Elolvasom »

A megtakarítás biztonságot és stabilitást jelent

Ahhoz, hogy a háztartások pénzügyi gazdálkodása kiegyensúlyozott legyen, fontos lenne, hogy minden család legalább háromhavi megtakarítással rendelkezzen. Ez olyan anyagi biztonságot teremthet, amellyel a teljes jövedelem kiesés esetén is képesek a rezsit és az élelmiszerkiadást fedezni.
Elolvasom »

A költségvetés a pénzügyi siker egyik legfontosabb eleme

Mielőtt pénzügyeinket megterveznénk, tisztában kell lenni, hogy mire mennyit költünk, mennyiből gazdálkodhatunk. Ha már ismerjük a várható bevételeinket, kiadásainkat, akkor jobban tudjuk stabilizálni az anyagi helyzetünket, el tudjuk kerülni, hogy ne költsünk többet, mint amennyire lehetőségünk van.
Elolvasom »

Tudatos gazdálkodással eredményesek lehetünk a pénzügyekben is

A pénzügyi tudatosság azt jelenti, hogy a mindennapok során igyekszünk olyan pénzügyi döntéseket hozni, amelyeket minden esetben tervezés és számolás előz meg. Fontos, hogy a rendelkezésünkre álló pénzösszeget ne csupán elköltsük, hanem igyekezzünk azzal gazdálkodni: készítsünk költségvetést, tűzzünk ki célokat, tervezzük meg vásárlásainkat, mérlegeljünk és igyekezzünk minden hónapban, akár egy kisebb összeget is megtakarítani.
Elolvasom »