Domokos László

Címke: ÁSZ törvény

A modernkori számvevőszék arcai

„Az Állami Számvevőszék az ellenőrzési tapasztalatain alapuló megállapításaival, javaslataival, tanácsaival segíti az Országgyűlést, annak bizottságait, és az ellenőrzött szervezetek munkáját, amellyel elősegíti a jól irányított állam működését.” Ismerős passzus lehet ez azok számára, akik járatosak az Állami Számvevőszékről szóló törvény előírásaiban. De a gyakorlatban hogyan jelenik meg és mit jelent az ÁSZ fenti törvényi megfogalmazá...
Elolvasom »

''Aki Magyarországon közpénzt használ, tudja, hogy az ÁSZ rajta tartja vigyázó szemeit!''

Célunk, hogy nyomot hagyjunk azokon a területeken, amelyeket ellenőrzünk. Az új ÁSZ-törvény biztosítja, hogy a Számvevőszék nem megkerülhető szereplője legyen a magyar közpénzügyi rendszernek, ellenőrzéseink megállapításait ugyanis minden esetben intézkedéseknek kell követnie - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke beiktatásának második és az új számvevőszéki törvény hatályba lépésének első évfordulója alkalmából.
Elolvasom »

Országos munkaértekezlet az ÁSZ-nál

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke országos munkaértekezlet keretében tájékoztatta a szervezet munkatársait a Gazdasági Bizottság által benyújtott új Számvevőszéki Törvényjavaslatról és a várható változásokról.
Elolvasom »