Domokos László

Címke: változásmenedzsment

Változásmenedzsment a jövő szolgálatában

Hogyan reagálunk a váratlan helyzetekre? Ismerjük saját reakcióinkat? Próbáltunk már egy szituációt másként kezelni, mint ahogy azt korábban tettük? Felismerjük, hol szükséges változtatni? A különböző, minket érő hatásokra adott válaszok alapjaiban határozzák meg életünket, környezetünket, és bizony az országunk sorsát is. Ezen témaköröket is érintve a változásmenedzsmentről tartottam előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
Elolvasom »

Úszóleckék a közgazdaság mély vízében

A változásokhoz való rugalmas alkalmazkodás mindenekelőtt azt jelenti, hogy nem sodortatjuk magunkat az árral, hanem az áradást kihasználva megpróbálunk gyorsabban úszni. Mit jelent ez a gyakorlatban?
Elolvasom »

Válság, kihívás, lehetőség

A válság természete, hogy kihívás elé állít mindannyiunkat. A kihívás azonban egyúttal lehetőséget is teremt. Lehetőséget a minőségi váltás megvalósítására – erről beszélt Domokos László az egész világot megrengető koronavírus járvány gazdasági hatásaival és a várható kilátásokkal kapcsolatosan.
Elolvasom »

Domokos László a ,,30 éves a békéscsabai felsőoktatás” rendezvénysorozat keretében tartott előadást

Domokos László a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karán a ,,30 éves a békéscsabai felsőoktatás” rendezvénysorozat keretében szervezett szakmai szimpóziumon vett részt ma, Békéscsabán. A magyar gazdaság és társadalom a 21. század globalizálódó világában című szakmai konferencia keretében az ÁSZ elnöke előadásában kiemelte, hogy a költségvetési gazdálkodásban új időszámítás kezdődött, amelyet már nem jellemezhet...
Elolvasom »