Domokos László

Címke: megtakarítás

Lakossági megtakarítások az államadósság finanszírozásában

A magyar államadósság alakulása és finanszírozásának kérdése folyamatosan aktuális téma, azonban bizonytalan globális gazdasági és pénzügyi helyzetben megnő a biztonságos finanszírozás jelentősége. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy ennek megteremtésére a lakossági, azaz belső finanszírozás egy kiváltképp lényeges elem, mivel ezen jövedelmek nagy valószínűséggel országon belül maradnak, stabilitást adva a finanszírozásnak. A megtakarítá...
Elolvasom »

Mit jelent a takarékosság a 21. században?

Ezt a témát járta körbe az Állami Számvevőszék és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közös szervezésű konferenciája. Hiszek abban az analógiában, hogy a pénzügyi tudatosság terjesztésének alapjai is ugyanúgy épülnek fel, ahogy felhalmozódnak megtakarításaink.
Elolvasom »

Készüljünk tudatosan a tanévkezdésre

Örömmel értesültem az elmúlt hetek híradásaiból, hogy a világjárvány által előidézett gazdasági nehézségek ellenére is jelentős mértékben gyarapodtak a lakossági megtakarítások az év első negyedévében. Rendkívül fontosnak gondolom kiemelni, hogy a példátlan növekedés mögött olyan tudatos háztartások állnak, akik anyagi lehetőségeik és korlátaik megismerését követően, hosszas mérlegelés és tervezés után hozták meg pénzügyi döntéseiket.  
Elolvasom »

Fontos a fiatalok pénzügyi tudatossága

A Magyar Közgazdasági Társaság a fiatalok első lakáshoz jutása témájában szervezett online konferenciát. Az Otthonteremtési Program számos módon támogatja a fiatal párok első közös lépéseit, mégis rendkívül fontos, hogy ezeket is minden esetben alapos tervezés, illetve megfontolt pénzügyi döntések kísérjék.
Elolvasom »

Támogatni kell a lakosság gazdasági helyzetének javítását

A társadalmat a válság révén komoly sokk érte, amit ki kell heverni. Ezért aki teheti, pótolja be elmaradt beruházásait, utazásait, vegyen részt szabadidős, szórakoztató eseményeken.
Elolvasom »