Domokos László

Domokos László a V4+2 országok számvevőszéki találkozóján vett részt

2016-09-07 15:57
A Visegrádi Együttműködés keretében 1991 óta rendszeresen találkoznak a V4+2 országcsoport számvevőszékeinek elnökei. Az együttműködés alapvető formája az évente megrendezendő elnöki találkozó, melynek fő célkitűzései az ellenőrzési módszerek harmonizálása, az ellenőrzési dokumentumok egységesítése, valamint együttműködés és információcsere egyes aktuális kérdésekben.

A V4+2 országcsoport (cseh, szlovák, lengyel, magyar, osztrák, szlovén) számvevőszékeinek vezetői 2016. szeptember 6-7-én tartották az évente megrendezésre kerülő értekezletüket. A hagyományoknak megfelelően minden évben más számvevőszék szervezi a találkozót, idén a cseh számvevőszék volt az esemény házigazdája. A magyar delegációt Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke vezette.

 

Dl-v4_szvegbe

 

A rendezvény fő témája idén az „Elektronikus adatok, indikátorok és nemzetközi összehasonlításuk.” Az első napon a résztvevők előadásokat hallhattak és vitát folytathattak többek között az adatok, indikátorok összehasonlításáról, az ellenőrzési tevékenység analitikus támogatásáról, vagy a hangfelismerés modern lehetőségeiről, illetve megismerhették egymás szakmai tapasztalatait ezeken a területeken.
 
A Domokos László által vezetett delegáció két témáról tartott prezentációt: az adatok kockázatelemzés céljából történő felhasználásáról, illetve az adatbekérés és adatfeldolgozás hazai gyakorlatáról az ellenőrzések lefolytatása során. Az esemény második napjának napirendjén az Európai Unió számvevőszéki vezetői fóruma, a Kapcsolattartó Bizottság soron következő ülésének témáihoz kapcsolódó pontok szerepeltek.