Domokos László

Domokos László az M1 aktuális csatorna vendége volt

2015-12-30 08:15
Szemléletváltásra van szükség az állami és önkormányzati cégek menedzselésében, feltétlenül meg kell újítani az állammenedzsmentet, 25 év után az állami vállalatoknál is végre kell hajtani egy rendszerváltást - mondta az Állami Számvevőszék elnöke az M1 aktuális csatornán kedden este.
Domokos László kifejtette: az állami vállalatok vezetésében is arra kell törekedni, hogy a teljesítmény ne csupán a lobbizásban, illetve a lojalitásban mutatkozzon meg a tulajdonosok irányában.

Az ÁSZ elnöke rámutatott: az állami cégeknél is biztosítani kell a szolgáltatások minőségét, a lehető legkevesebb állami, önkormányzati pénz felhasználásával.

Kiemelte: az állami, önkormányzati vállalatok cégvezetői számára világos követelményrendszert kell felállítania a tulajdonosoknak. A teljesítményt mérni kell, és ez alapján kell értékelni a cégvezetők munkáját - tette hozzá az ÁSZ elnöke.

Domokos László elmondta: az ÁSZ hamarosan megkezdi a megyei jogú városok vállalatainak ellenőrzését, s még a télen több tucat vizsgálatot indít el a számvevőszék.

(forrás: MTI)