Domokos László

Református egyházi vezetőkkel találkozott Domokos László

2018-06-13 17:45
A Magyarországi Református Egyház hét vezetőjét fogadta az Állami Számvevőszék székházában Domokos László. Az ÁSZ évről évre visszatérően szervez találkozókat a magyarországi történelmi egyházak vezetőivel, az idei megbeszélések sora a június 13-i találkozóval vette kezdetét.
Az idei évi konzultáció aktualitását egyebek mellett az adta, hogy az ÁSZ ellenőrzési fókuszába az egyházak mint intézményfenntartók is bekerültek. A szerdai egyházi találkozón a résztvevők kiemelten foglalkoztak a Tiszáninneni Református Egyházkerület ellenőrzési megállapításaival, valamint további, már lezárt egyházi intézményfenntartók ellenőrzési tapasztalatait is összegezték.
 
IMG_4588
 
Domokos László a megbeszélésen rámutatott, hogy ezek alapján indokolt volt a terület górcső alá vétele, ugyanakkor ezidáig súlyos gazdálkodási szabálytalanságokat nem tártak fel a számvevők a területen. Jellemzően az átláthatósággal, a közzétételi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatosan jelentkeztek hiányosságok, a Tiszáninneni Református Egyházkerületnél pedig a fenntartói érvényesítések elmaradását emelte ki az ÁSZ elnöke.
 
IMG_4639
 
A találkozón szó esett a Református Egyház által tervezett beruházásokról, óvodai programról és templomfelújításokról, ezen túl az adatvédelemmel összefüggésben a rendkívül aktuális GDPR-rendelet előírásainak betartása is téma volt a tárgyaló felek között.