Domokos László

Tudásmegosztó előadássorozatot nyitott meg Domokos László

2016-04-05 16:46
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke nyitotta meg az ÁSZ egynapos tudásmegosztó előadássorozatát április 4-én, hétfőn. A rendezvényen a thai számvevőszék képviselői ismerhették meg az ÁSZ felépítését, működését és az integritás területén folytatott tevékenységét.
A thai számvevőszék 35 fős delegációja tanulmányúton vett részt Európában, ahol a legfőbb ellenőrző intézmények munkájával ismerkedtek meg. Az Állami Számvevőszék tudásmegosztó előadássorozatát Domokos László, az ÁSZ elnöke nyitotta meg.
 
Tudásmegosztó előadássorozatot nyitott meg Domokos László
 
Domokos László hangsúlyozta: Az ÁSZ 2016-ban harmadik alkalommal rendezte meg az Integritás Szemináriumot. Az ÁSZ elnöke tájékoztatta a résztvevőket, hogy az ÁSZ szakmai kezdeményezésére a magyar kormány 129 millió forinttal támogatja a korrupció elleni nemzetközi küzdelmet. A kormány és az INTOSAI IDI közötti megállapodással Magyarország világszinten járult hozzá a korrupció elleni globális küzdelemhez, a kapcsolódó nemzetközi szeminárium pedig lehetőséget teremt a tudásmegosztásra, a „jó gyakorlatok” világszintű terjesztésére is. A támogatással a magyar kormány az IDI jelentős donor államává vált, amire büszkék lehetünk.
 
Tudásmegosztó előadássorozatot nyitott meg Domokos László