Domokos László

Színház a nappaliból

2020-11-17 00:00
A közelmúltban bejelentett járványügyi intézkedések következtében hazánk színházai ugyan bezártak, de az ajtók mögött számos esetben zajlik a munka annak érdekében, hogy a nézők minél hamarabb színházi élményekhez juthassanak. A pandémia időszakának áthidalására törekszik a Madách Színház is, aki egy különleges kezdeményezéssel kedveskedik közönségének. Ezt szeretném most az Önök figyelmébe is ajánlani.
Mindannyiunk számára bonyolult, kihívásokkal teli időszak ez, ám kétségtelen, hogy a színházakat különösen nehezen érintik azok az intézkedések, amelyek a járvány terjedésének megfékezését szolgálják. Fontos azonban látnunk, hogy jelenleg a szabályok betartásával tehetünk a legtöbbet azért, hogy minél hamarabb a nézőtéren ülve, közösen élhessük át a színházi előadások egyedülálló varázsát.
 
Úgy vélem, hogy egy jó darab megtekintése minden alkalommal kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, jelen helyzetben pedig, amikor mindenki számára egyre nehezebb elszakadni a mindennapok nehézségeitől talán még fontosabbá válik egy-egy szórakoztató előadás. Ezért is tartom nagyszerű kezdeményezésnek a SzínpadON-t, a Madách Színház online színházát.
 
A virtuális térbe áthelyezett előadások között a színház nagysikerű darabjai találhatóak meg, ezek megtekintéséhez pedig csupán egy olyan eszközre van szükségünk, amelyen megfelelő minőségben tudjuk élvezni a műsort. Miután kiválasztottuk a darabot, megvásároltuk rá a jegyet, csupán otthonunk legkényelmesebb pontját kell megtalálnunk és már élvezhetjük is a Madách Színház kitűnő előadásait, amelyeket minden esetben valós időben közvetítenek.
 
Példaértékűnek tartom a színház kezdeményezését, hiszen amellett, hogy biztosítja a színház élményét a közönsége számára, lehetőséget ad a színház művészeinek és munkatársainak is, hogy a rendkívüli körülmények ellenére is folytatni tudják értékteremtő munkájukat. Külön dicséretesnek tartom, hogy a virtuális előadásokkal a színház nem csupán a pandémia időszakát igyekszik átvészelni, de a jövőt is tervezi. Online jelenlétüket ugyanis hosszútávra szeretnék kialakítani, így hozzájárulva ahhoz, hogy azon nézők számára is elérhető legyen a színház változatos műsora, akik a fővárostól távol élnek.
 
Arra bíztatom Önöket, hogy látogassák meg a Madách Színház hivatalos weboldalát és böngésszenek kedvükre a következő hetek előadásai között. A kiválasztott darabokhoz mindenkinek tartalmas szórakozást kívánok!