Domokos László

Tiszteletbeli Székely címet kapott Domokos László

2020-02-17 11:21
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében 2020. február 15-én, szombaton került sor a Pesti Vigadóban a VII. Budapesti Székely Bálra, ahol Tiszteletbeli Székely címet kapott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által immár hetedik éve megrendezett Budapesti Székely Bál célja a székelyföldi magyarság és az anyaország kapcsolatának erősítése.
 
A bál azzal a céllal indult útjára, hogy a rendezvény tartalma és sikere erősítse a nemzeti összetartozás érzését, szilárdítsa a magyar-magyar összefogást, fejlessze Székelyföld és az Anyaország kapcsolatát és egyben legyen nemzettársainak a segítéségére.
 
A rendezvény keretében Tiszteletbeli Székellyé választották Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét.
 
Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének szavait idézte, miszerint a magyarságnak egymásra, az értékeire és az érdekeire is figyelnie kell. Emlékeztetett arra, hogy a Tiszteletbeli Székely címet a Székelyföldért Alapítvány hozta létre a 2004. december 5-i, a külhoni magyar állampolgárságról szóló sikertelen népszavazás után.
 
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben a korábbiakhoz képest tovább erősödtek a magyar–magyar kapcsolatok az anyaország és a külhoni területek között, amelynek kiemelkedő momentuma volt, amikor az Országgyűlés 2010-ben megszavazta a kettős állampolgárságot.
 
A korábbi évekhez hasonlóan a bál teljes bevételét –  jótékonysági céllal – székelyföldi és kárpátaljai magyar közösségeknek ajánlják fel. Az idei bál kedvezményezettjei a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás, az oklándi unitárius közösség, a Kárpátaljai Református Egyházkerület és a Beregszászi Római Katolikus Egyházközösség. A VII. Székely Bál fővédnöke dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.