Domokos László

Címke: szja

Újabb fontos lépés a 0%-os szja irányába

 Mindig azon az állásponton voltam, hogy egy ideális kifehérített gazdaságban alacsony, a nullához közelít a személyi jövedelemadó kulcsa.  Örülök, hogy ismét egy fontos lépés született  hazánkban ebbe az irányba.
Elolvasom »

Jó irány az SZJA támogatás bővítése

A családpolitika és a társadalompolitika eszközeként csökkentett SZJA tovább fehéríti a gazdaságot, miközben jelentős szerepe van a munkavállalási hajlandóság növelésében. A négy gyermekes családanyákat és a nyugdíjas munkavállalókat érintő SZJA, valamint a társadalombiztosítási járulék fizetési kötelezettség csökkentése után, bíztató terv a 25 évesnél fiatalabb munkavállalók SZJA fizetési kötelezettségének elengedése. Történelmi lépés ...
Elolvasom »

Tizenöt helyett tíz százaléknál kisebb szja-ra lenne szükség

"A válsághelyzet alatt számolni kell a fogyasztás visszaesésével, s ez leginkább úgy kerülhető el, ha nő a munkavállalók, a családok jövedelme. Válsághelyzetben ugyanakkor nem lehet reális elvárás, hogy a vállalkozások a saját maguk erejéből emeljék jelentősen a fizetéseket, vagyis az államnak kell megfelelő lépést tennie. A megfelelő lépés pedig most a kormány egyik régi tervének megvalósítása, az egy számjegyű személyi jövedelemadó mi...
Elolvasom »

Működik a fenntartható kifehérítés modellje

A gazdaság fokozatos kifehérítésével jelentősen nagyobb adóbevétel keletkezik, a többletet pedig lehetne a személyi jövedelemadó mérséklésére fordítani az Állami Számvevőszék elnöke szerint. Domokos László a növekedés.hu-nak adott interjúban hangsúlyozta: az állam a munkát terhelő adók csökkentésével fektethet leginkább a jövőbe.
Elolvasom »

Domokos László interjúja a Növekedés.hu oldalon

Több lépcsőben a személyi jövedelemadó kulcsa egy számjegyűre csökkenthet, de ez nem elegendő a kisvállalkozások segítéséhez: az adminisztratív könnyítések önmagukban is felérnének egy adócsökkentéssel – jelentette ki a Növekedés.hu-nak adott interjújában Domokos László. A Számvevőszék elnöke szerint a hitelezés módosítása úgy fejlesztheti a kkv-kat, hogy jelentősebb tőke befektetése nélkül is elindulhassanak.
Elolvasom »