Domokos László

Címke: Domokos László

Eredményes év után, új célokkal lát munkához a Pénzügyi Szemle szerkesztősége

A Pénzügyi Szemle szerkesztőbizottságának elnökeként március 4-én tartottam az év első ülését. A lap 2020-ban – a fennálló vírushelyzet ellenére – több szempontból is kiemelkedő évet zárt, mellyel felülmúlta a korábbi évek teljesítményét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az előttünk álló időszakra ne terveznénk további izgalmas újításokat. Az ÁSZ továbbra is elkötelezetten működteti a lapot célként kitűzve az abban közölt tudományos ere...
Elolvasom »

Folytatódik a párbeszéd az önkormányzatokkal

Minden évben találkozok az önkormányzati érdekszövetségekkel abból a célból, hogy a rendelkezésre álló tudás és tapasztalat megosztásával támogassam az önkormányzatokat. Elsőként Schmidt Jenővel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnökével egyeztettem.
Elolvasom »

Az otthonfelújításhoz erősíteni kell a családi menedzsmentet

Ebben az évben az Otthonteremtési Program révén sok család számára válik elérhetővé az ingatlanfelújítás. A lehetőség bár valóban előnyös, fontos, hogy az igénylés előtt mindenki tájékozódjon, tervezzen és takarékoskodjon. A családi pénzügyminiszter mellé családi menedzserre is szükség van, aki szervezi, felügyeli a felújítás egész folyamatát.
Elolvasom »

Gelsey Vilmostól búcsúzok

A napokban kaptam a szomorú hírt, hogy életének 100. évében elhunyt Gelsey Vilmos. Világszerte elismert közgazdász, sikeres bankár, igazi világjáró polgár volt, aki hosszú éveken át megtisztelt rendkívüli történeteivel, építő kritikáival, szakmai tanácsaival és ami talán a legfontosabb, őszinte barátságával.
Elolvasom »

Nagykövet lett az ÁSZ projektje

Immár hetedik alkalommal, az idén természetesen a digitális térben rendezik meg a Pénz7 nagyszabású eseménysorozatát, amelyen eddig már összesen 1,7 millió diákhoz jutottak el a pénzügyi kultúra meghatározó ismeretei. A Pénz7-et korábban kezdeményező és a rendezésben a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Bank és az EMMI mellett továbbra is érdemi részt vállaló Magyar Bankszövetség a többi résztvevővel egyetértésben a „Pénzügyi Kultúra Nagykö...
Elolvasom »