Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Címke: Állami Számvevőszék

A modernkori számvevőszék arcai

„Az Állami Számvevőszék az ellenőrzési tapasztalatain alapuló megállapításaival, javaslataival, tanácsaival segíti az Országgyűlést, annak bizottságait, és az ellenőrzött szervezetek munkáját, amellyel elősegíti a jól irányított állam működését.” Ismerős passzus lehet ez azok számára, akik járatosak az Állami Számvevőszékről szóló törvény előírásaiban. De a gyakorlatban hogyan jelenik meg és mit jelent az ÁSZ fenti törvényi megfogalmazá...
Elolvasom »

A gazdaság kifehérítése zöldít, míg a feketegazdaság ellenőrizetlenül szennyez

2020. október 26-án került sor a XIV. Nemzetközi Adókonferencia megrendezésére, amely idén az „Adózás Európában” tárgykört járta körül. Az online eseményen lehetőségem volt megosztani a gondolataimat az áfa-bevételek szerepéről a költségvetés fenntarthatóságában.
Elolvasom »

Hagyomány és modernitás találkozása

Első pillantásra meglepőnek tűnő alkotótársak együttműködéséből született művészeti alkotást mutatott be a Magyar Nemzeti Balett. Az előadáson a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai és az országos tisztifőorvos is jelen volt.
Elolvasom »

Képzés a teljesítmény ellenőrzés erősítéséért

„Elő kell segíteni, hogy a teljesítménynek megfelelő értéke legyen, miközben erősíteni kell a közpénzt költők ezirányú elköteleződését is. Gondos gazdálkodásra és hozzá kapcsolódó szakmai tudásra van szükség.” –mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának közszolgáltatási teljesítménymenedzser képzésének évnyitóján.
Elolvasom »

Címzetes egyetemi tanári címet kapott Domokos László

Ezentúl első kézből kaphatnak elméleti és gyakorlati tudást a Soproni Egyetem hallgatói a közpénzügyi ellenőrzés területéről. A Soproni Egyetem Szenátusa – a Lámfalussy Sándor Közgazdasági Kar Tanácsának előterjesztésére – címzetes egyetemi tanári címet adományozott Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének.
Elolvasom »

Partnereim