Domokos László

Címke: önkormányzat

Válsághelyzetben fejlődni

„Az önkormányzatokat érintő értékelésünk megmutatta, hogy az új ellenőrző módszerünknek köszönhetően számottevően javult a hatékonyságunk és ugrásszerűen megnőtt az ellenőrzési lefedettségünk is.” – többek között ezt is kiemeltem a Világgazdaság című lapnak adott interjúban.
Elolvasom »

Az ÁSZ minden önkormányzati vezetőt tanácsadó levéllel támogatott

Az elmúlt tíz év egyik legnagyobb eredménye, hogy az Állami Számvevőszék először értékelte az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik korrupció elleni védettségét, amely során az ÁSZ minden polgármestert tanácsadó levéllel támogatott. A jelenlegi nehéz helyzetben biztató, hogy az önkormányzatok integritási kontrolljai a járvány okozta megnövekedett korrupciós kockázatok mellett is javultak.
Elolvasom »

Az integritás a gyógymód a korrupció ellen

„Ahogy a COVID-19 vírus, úgy a korrupció is az egész világ alattomos betegsége”. Nem véletlen hasonlítottam össze a minap a korrupció jelenségét az életünket teljesen felforgató, ma is számtalan kihívást okozó vírussal. Mindkettő szinte láthatatlanul terjed, jelenlétük pedig visszaveti a gazdasági folyamatokat és megbetegíti a társadalmat. Terjedésük azonban megállítható, összefogással és védekezéssel pedig meg is előzhető.
Elolvasom »