Domokos László

Címke: lefedettség

Domokos László: soha nem látott ellenőrzési lefedettséget értünk el

Az Állami Számvevőszék – megfelelve a törvényi előírásnak - 2022. május 12-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a 2021. évi tevékenységét és működését bemutató tájékoztatóját, amelyet a mai napon tárgyalt az Országgyűlés. A parlamenti vitán büszkén számoltam be az ÁSZ tavaly elért eredményeiről, tapasztalatairól, illetve az azok alapján levont következtetéseiről.
Elolvasom »

A kihívások az ÁSZ-t tovább erősítették

A világjárvány ellenére technológiai és módszertani változásokat hajtottunk végre, jelentős mértékben megnöveltük ellenőrzési lefedettségünket, kiszélesítettük elemzési tevékenységünket, illetve megerősítettük támogató szerepünket is. Az Állami Számvevőszék 2021. évi beszámolóját Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az Országházban adtam át.
Elolvasom »

Soha nem látott ellenőrzési lefedettséget ért el az ÁSZ 2021-ben

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét és hozzájáruljon a jól irányított állam működésének támogatásához. Az ellenőrzési lefedettség növelése révén törekszik arra, hogy tevékenységével hatással legyen a közpénzfelhasználó szervezetek eredményére, a fenntartható közpénzügyi helyzet javítására.
Elolvasom »

Válsághelyzetben fejlődni

„Az önkormányzatokat érintő értékelésünk megmutatta, hogy az új ellenőrző módszerünknek köszönhetően számottevően javult a hatékonyságunk és ugrásszerűen megnőtt az ellenőrzési lefedettségünk is.” – többek között ezt is kiemeltem a Világgazdaság című lapnak adott interjúban.
Elolvasom »