Domokos László

Címke: ÁSZ

Fenntarthatóság és integritás a közbeszerzésekben

A klímavédelem és a COVID-19 vírus elleni védekezés az emberiség legnagyobb kihívásai jelenleg. Közös bennük, hogy komoly hatással vannak a közszféra beszerzéseire.
Elolvasom »

A földtől az asztalig

„Gasztopercek” néven indít, a helyi termelőket támogató kezdeményezést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága és Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.
Elolvasom »

Szolidaritás és együttműködés

Két fontos, az agráriumhoz kapcsolódó esemény miatt is Békéscsabára látogattam. Öröm és megtiszteltetés volt ott lenni az évek óta jelentős sikerekkel működő Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű jótékonysági kezdeményezés megyei indítóeseményén, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóság új székházának avatásán.
Elolvasom »

A költségvetés rugalmassága növeli a kiszámíthatóságot és a biztonságot

A 2022. évi központi költségvetési törvénytervezet a válságkezelés helyett immár a gazdaság újraindítására helyezi a hangsúlyt. Számolni kell azonban azzal, hogy a koronavírus-járvány további hullámai hatással lehetnek majd hazánk jövő évi központi költségvetésének végrehajthatóságára. Ennek következtében, továbbra is fontos a járvány elleni védekezés költségeinek a biztosítása, ugyanakkor szükség van a gazdaság élénkítését és újraindít...
Elolvasom »

Támogatni kell a lakosság gazdasági helyzetének javítását

A társadalmat a válság révén komoly sokk érte, amit ki kell heverni. Ezért aki teheti, pótolja be elmaradt beruházásait, utazásait, vegyen részt szabadidős, szórakoztató eseményeken.
Elolvasom »