Domokos László

Címke: ösztönző állam

Ösztönző állam, sikeres gazdasági újraindítás

Egy ösztönző államnak nemcsak aktívnak kell lennie, hanem rajta kell tartania az ujját a gazdaság ütőerén, és a gazdaság pulzusszámának ismeretében hozni meg jól célzott intézkedéseit – emeltem ki „Az ösztönző állam – sikeres gazdasági újraindítás 2022” címmel szervezett szakmai konferencián, amelyen sor került „Az ösztönző állam válságkezelése II.” tanulmánykötet bemutatójára is.
Elolvasom »

Felfedező a gazdaságról

„Az ország állami vállalatainak nemcsak eredményesnek, gazdaságosnak kell lenniük és a jólétet szolgálniuk, hanem nagyon fontos, hogy ezt jó minőségben, az integritási elveket is érvényesítve tegyék” – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Kossuth Rádiónak adott interjújában.
Elolvasom »

Jól irányított állam és annak jó működése nélkül nincs jó életminőség

Hogyan lehet ösztönző az állam? Milyen szinergiák bontakoztak ki az állami és az üzleti szféra között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad az Ösztönző állam – hatékonyabb vállalatok címmel megjelent tanulmánykötet. Az Akadémia Kiadó gondozásában megjelent kötet egyfajta lenyomat az elmúlt egy évtized gazdaságösztönző intézkedéseiről, és bemutatja a kormányzati stratégia államháztartási és piaci oldalról értelmezhető eredmény...
Elolvasom »

Hogyan lehet ösztönző az állam?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika tévé stábja forgatott filmet Domokos Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével az Ösztönző állam – hatékonyabb vállalatok címen megjelent könyvvel kapcsolatban.
Elolvasom »