Domokos László

Címke: gazdaság

Jól vizsgázott a gazdaság rezilienciája

2022. február 15-én tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a bruttó hazai termék 2021. IV. negyedévre vonatkozó első becslését. Ezen adatok szerint a 2021. évben a gazdasági teljesítmény dinamikusan, 7,1%-kal bővült. Mindez jelentősen meghaladja a gazdasági növekedés becslésével foglalkozó nemzetközi szervezetek korábbi várakozásait. Továbbá azt is indokolt hangsúlyozni, hogy kedvező hatással van az államadósság-mutató alakulására.
Elolvasom »

Újabb fontos lépés a 0%-os szja irányába

 Mindig azon az állásponton voltam, hogy egy ideális kifehérített gazdaságban alacsony, a nullához közelít a személyi jövedelemadó kulcsa.  Örülök, hogy ismét egy fontos lépés született  hazánkban ebbe az irányba.
Elolvasom »

Kossuth Rádió - Felfedező - a gazdaságról

Az Állami Számvevőszék 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre. Ehhez a neves évfordulóhoz köthető a Magyar Nemzeti Bank most megjelent 10 ezer forint névértéken kibocsátott ezüstpénze. Emlékezzünk a múltra, tekintsünk a jövőbe.
Elolvasom »

Úszóleckék a közgazdaság mély vízében

A változásokhoz való rugalmas alkalmazkodás mindenekelőtt azt jelenti, hogy nem sodortatjuk magunkat az árral, hanem az áradást kihasználva megpróbálunk gyorsabban úszni. Mit jelent ez a gyakorlatban?
Elolvasom »

A vállalkozásoknak és a háztartásoknak is tenniük kell a talpra állásért

A 2020-as megtorpanást követően jelentős növekedés várható 2021-ben a magyar gazdaságban, és ismét növekvő szerepet játszhatnak a lakossági megtakarítások az államadósság finanszírozásában – többek között erre világít rá az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése.
Elolvasom »