Domokos László

A Nankingi Ellenőrzési Egyetem elismerése az ÁSZ elnökének

2017-07-18 08:00
A kínai számvevőszék képzési központjának is otthont adó Nankingi Ellenőrzési Egyetem oklevéllel ismerte el Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és ezen keresztül az Állami Számvevőszék ellenőrzés-szakmai tevékenységét. Az Állami Számvevőszék elnöke a kínai számvevőszék és a kínai kereskedelmi minisztérium által közösen megrendezett ellenőrzési szemináriumon vett részt és tartott előadást az ÁSZ Integritás Projektjéről.
A kínai számvevőszék képzési központját is magába foglaló Nankingi Ellenőrzési Egyetem adott otthont a kínai számvevőszék által rendezett ellenőrzési szemináriumnak. A 2017. július 10-16. között zajló szemináriumra több európai ország számvevőszéke is meghívást kapott, közöttük Magyarország legfőbb ellenőrzési intézménye is.
 
A Nankingi Ellenőrzési Egyetem három évtizedes fennállása óta számos, a nemzetközi számvevőszéki együttműködésben aktív szerepet vállaló ellenőrzési intézmény vezetőjét fogadta vendégelőadóként a számvevőszék munkatársainak utánpótlását is biztosító egyetemi hallgatók körében. A szemináriumon előadást tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, amelynek során bemutatta az ÁSZ szerepét a jól irányított állam támogatásában, valamint annak egyik eszközeként szolgáló integritás felmérést.
 
A szemináriumot követően Yan Weilong, az egyetem elnöke, díszoklevelet adott át Domokos Lászlónak, az ÁSZ elnökének, valamint Milan Dubovicnak, a montenegrói számvevőszék elnökének elismerve ezzel az általuk vezetett intézmény ellenőrzés-szakmai teljesítményét. A rendezvényt követően az egyetem munkatársai a résztevő számvevőszékek delegációvezetőivel interjút készítettek a számvevőszékek, valamint az általuk végzett munka nemzeti sajátosságainak bemutatása érdekében, amelyet az egyetemi hallgatók oktatása során is hasznosítanak majd.