Domokos László

Címke: fenntarthatóság

A jövő jelenségeit a válsággal össze kell hangolni

A Költségvetési Tanács 2021. december 7-én megtartott ülésén megtárgyalta és elfogadta a Tanács elnökének a 2021. évi feladatok teljesítéséről szóló beszámolóját és a Tanács 2022. évi feladattervét.
Elolvasom »

Versenyképességről, pénzügyi fenntarthatóságról az adócsökkentések ürügyén

A COVID19 járvány okozta válság kezelése érdekében szinte minden ország kormánya a költségvetési kiadások számottevő növelésével próbálta a gazdasági visszaesést tompítani. Az így felhasznált közpénzek eredményességét sok mutató szerint értékelhetjük. Az egyik az, hogy mennyire sikerült a munkahelyeket megvédeni, netán újakat teremteni az állami intézkedések segítségével. E tekintetben a magyar válságkezelés kiemelten sikeresnek bizonyu...
Elolvasom »

Fenntarthatóság és integritás a közbeszerzésekben

A klímavédelem és a COVID-19 vírus elleni védekezés az emberiség legnagyobb kihívásai jelenleg. Közös bennük, hogy komoly hatással vannak a közszféra beszerzéseire.
Elolvasom »

Hogyan értelmezhetjük a fenntarthatóságot a költségvetésben?

A fenntarthatóság egy olyan kifejezés, amellyel napjainkban az élet számos területén találkozunk, így a gazdaságban is. A Pénzügyi Szemle című közpénzügyi szakfolyóirat különszámában megjelent, Pulay Gyula kollégámmal közösen jegyzett cikkünkben megvizsgáltuk, hogy hogyan értelmezhető a fenntarthatóság fogalma a költségvetésben.
Elolvasom »

Fenntartható költségvetés és a költségvetésben megjelenő fenntarthatóság

Megjelent a Pénzügyi Szemle című közpénzügyi szakfolyóirat különszáma, amelyben „Fenntartható költségvetés és a költségvetésben megjelenő fenntarthatóság” címmel jelent meg cikkem, amelyet Pulay Gyula kollégámmal, a Miskolci Egyetem habilitált egyetemi docensével közösen jegyzünk.  Ezt szeretném most a figyelmükbe ajánlani.
Elolvasom »