Domokos László

Címke: reziliencia

Elnöki kommentár a KT részére készített elemzéshez

2021-ben a várakozásokat meghaladva, a magyar gazdaság egy igazán sikeres évet zárt. A gazdasági növekedés újraindulása és a költségvetési egyensúly javulása megfelelő mozgásteret teremtett az idei év új kihívásainak megválaszolásához.
Elolvasom »

Jól vizsgázott a gazdaság rezilienciája

2022. február 15-én tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a bruttó hazai termék 2021. IV. negyedévre vonatkozó első becslését. Ezen adatok szerint a 2021. évben a gazdasági teljesítmény dinamikusan, 7,1%-kal bővült. Mindez jelentősen meghaladja a gazdasági növekedés becslésével foglalkozó nemzetközi szervezetek korábbi várakozásait. Továbbá azt is indokolt hangsúlyozni, hogy kedvező hatással van az államadósság-mutató alakulására.
Elolvasom »

A sikeres válságkezelés kulcsa a minőségi közpénzköltés

2021. a magyar gazdaság újraindításának az éve. Ebben a helyzetben az ösztönző állam feladata a gazdaság dinamizálódásának segítése. Ebben az időszakban még inkább igaz, hogy nem a közpénzek költésének mennyisége, hanem annak a minősége a sikeres költségvetési politika záloga.
Elolvasom »

Kockázatot jelent a költségvetésre az uniós pénzek kifizetésének elmaradása

Felborult piaci egyensúly, versenyhátrány, államadósság emelkedés és költségvetési hiány növekedés – ezek a kockázatai annak, amíg az Európai Unió nem köti meg a megállapodást Magyarországgal és nem utalja ki a vissza nem térítendő támogatásokat a beruházási terv felhasználásához.
Elolvasom »

Figyelnünk kell a családjaink pénzügyminisztereire

Stabilitást kell adni a családoknak, megélhetést és foglalkoztatást. Ennek érdekében a kormánynak, az üzleti szférának és a családoknak is tudatosan és felelősen kell tervezni, beruházni és költeni. A transzformációs kihívások minden szférában új lehetőségeket és ezáltal új kihívásokat teremtenek, az ezekhez való alkalmazkodás eredménye lehet egy optimálisabb élet.
Elolvasom »