Domokos László

Címke: EUROSAI

Feladatunk a mérési tudatosság elterjesztése a közszférában

Az EUROSAI IT munkacsoport online konferencia fókuszában a digitalizáció és az innováció szerepe állt a számvevőszéki munkában. Úgy gondolom, hogy a digitális fejlődés jelentősége ma már megkérdőjelezhetetlen, így az Állami Számvevőszék számára is a digitális eszközök tudatos és hatékony alkalmazása jelenti a fő továbbhaladási irányt.
Elolvasom »

Domokos László előadást tartott az EUROSAI-ASOSAI közös konferenciáján

Az európai és az ázsiai számvevőszékek találkozóján vesz részt az Állami Számvevőszék 2019. március 10-14. között. Az EUROSAI és az ASOSAI közös rendezvényét 2011. óta harmadik alkalommal rendezik meg. A nemzetközi eseményen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Horváth Bálint osztályvezetővel tartott közös előadást.
Elolvasom »

Kezdetét vette az EUROSAI szakmai műhelye

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke nyitotta meg az EUROSAI szakmai műhelyét. A hét számvevőszék képviselői 2019. február 7-8 között, Budapesten üléseztek.
Elolvasom »

Domokos László fogadta a BEMSZ elnökét

Az Állami Számvevőszék és a Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete közötti együttműködést jó gyakorlatnak minősítette a Belső Ellenőrök Nemzetközi Szervezetének Európai Szövetsége (ECIIA) és a Legfőbb Ellenőrző Intézmények Európai Szervezete (EUROSAI) közös, 2016-os nemzetközi felmérése. Az elismerés apropóján, de az előrelépés elhatározásával került sor az elnöki találkozóra.
Elolvasom »

Domokos László: Célszerűvé kell tenni a közpénzfelhasználást

A közpénzeket nem csak szabályosan, hanem célszerűen és eredményesen kell felhasználni – hangsúlyozta Domokos László az Állami Számvevőszék negyedik nemzetközi integritás szemináriumának budapesti nyitókonferenciáján. Az ÁSZ elnöke rámutatott: a közpénzek felhasználásával szemben etikai követelmény a célszerűség, ennek érdekében pedig az ÁSZ támogatja az etikus közpénzügyi vezetőképzést. Mindemellett Domokos László megosztotta a hallgat...
Elolvasom »