Domokos László

Címke: integritás

Az integritás a gyógymód a korrupció ellen

„Ahogy a COVID-19 vírus, úgy a korrupció is az egész világ alattomos betegsége”. Nem véletlen hasonlítottam össze a minap a korrupció jelenségét az életünket teljesen felforgató, ma is számtalan kihívást okozó vírussal. Mindkettő szinte láthatatlanul terjed, jelenlétük pedig visszaveti a gazdasági folyamatokat és megbetegíti a társadalmat. Terjedésük azonban megállítható, összefogással és védekezéssel pedig meg is előzhető.
Elolvasom »

A megelőzés a leghatékonyabb védekezés

2020. november 26-án került sor a 2020. évi Integritás Kerekasztal Találkozóra, amelyet idén a Magyar Nemzeti Bank szervezett meg, rendhagyó módon online formában. A korrupcióellenes együttműködésben résztvevő állami szervezetek éves megbeszélésén az Állami Számvevőszék idei tevékenységéről számoltam be a hallgatóságnak.
Elolvasom »

Új elnöke van a Kúriának

2020. október 19-én, hétfőn az Országgyűlés titkos parlamenti szavazáson választotta meg a Kúria új elnökét. Dr. Varga Zsolt András Dr. Darák Pétert váltja, aki 2021. január 1-jéig tölti be a pozíciót. Ezúton üdvözlöm az új elnököt az Állami Számvevőszék új szakmai együttműködő partnereként.
Elolvasom »

Hazánk élen jár az állami cégek integritásában

Magyarország élen jár az állami tulajdonú gazdasági társaságok korrupció elleni védettségének erősítésében – jelentette ki Domokos László az Állami Számvevőszék VII. Nemzetközi integritás szemináriumának nyitórendezvényén. Az ÁSZ elnöke felidézte: az ÁSZ felvetése alapján az Országgyűlés 2019 júliusában fogadta el azt a törvényt, amely a köztulajdonú – állami és önkormányzati – vállalatok esetében is előírta belső kontrollrendszer kiala...
Elolvasom »

A közös cél a szabályos és kiegyensúlyozott gazdálkodás

Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Károli Gáspár Református Egyetem a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás, valamint a közjó előmozdítása érdekében a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának közös fejlesztéséről. A megállapodás kiterjed az integritás értékeinek, az integritás-tudatosságnak az erősítésére az egyházi és egyéb nem állami intézmények vezetésében, vezetőképzésében.
Elolvasom »